2014. november 26., szerda

Vajastészta csokis-körtés töltelékkel

A Blikk Nők Konyha magazin régi előfizetője vagyok,és mindig meglepnek némi finoman elkészített süteményekkel,ételekkel.Szinte minden alkalommal újabbnál újabb különlegességek tűnnek fel.Nem bonyolult,könnyen elkészíthető egyszerű formák,és finomságok.Ilyenkor sajnálom,hogy már nem vagyok fiatal,mert ők sokkal jobb helyzetben vannak.Rengeteget tanulnak a mai modern gasztronómiából.Igyekszem azonban behozni a lemaradást!



Hozzávalók:12 db-hoz.:

50 dkg konyhakész leveles tészta,ha lehet szeleteltet vásároljunk.
1 db tojás a kenéshez,
porcukor a szóráshoz,
10 dkg fehér csokoládé a tetejére öntetnek.
Töltelék:
100 ml tejszín,
10 dkg étcsokoládé,
4 db vilmoskörte ( Azért ez a fajta,mert különösen jó zamatú,és illatú ).


Elkészítés módja:

A töltelékhez a csokoládét olvasszuk fel gőz felett,és keverjük hozzá a tejszínt.
A közepesen érett körtéket hámozzuk meg,és vágjuk vékony cikkekre.Citromos vízbe tegyük a felhasználásig,hogy ne barnuljon meg.
A leveles tésztát készítsük elő. Azért jó ha szeleteltet használunk fel,mert könnyebb lesz a dolgunk ,de ha mégsem, akkor 12x 8 cm-es téglalapokat vágjunk a kinyújtott tésztából. Kanalazzuk rá a csokikrémet,és kenjük el kissé a közepén.A körteszeleteket törölgessük szárazra,és helyezzünk belőle 3 szelete a tészta közepébe. A széleket kenjük meg a felvert tojással,majd tekerjük fel a tésztalapokat.A széleket nyomkodjuk össze.Tegyük mindet szilikon lappal bélelt sütőlemezre,és kenjük le a tésztahengereket tojással,majd süssük 200 fokos sütőben 20 percig.Sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni.Végül csorgassuk rá a fehér csokoládét,amit szintúgy olvasszunk fel gőz felett 2 ek olajjal. Porcukorral is szórjuk meg, ha már megkötött a csoki a tetején.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése