2015. január 13., kedd

Paradicsomleves főtt rizzsel




Hozzávalók:
250 ml doboz sűrített paradicsom olasz,
1 db vöröshagyma reszelve,
2 gerezd fokhagyma zúzott,
1 ek cukor
3 dl víz
1 negyed zeller reszelve,
5 dkg rizs külön megfőzve.
4  ek olaj,1 tk fűszerpaprika,
1 tk só,
bors ízlés szerint frissen őrölve,
1 ek aprított petrezselyemzöld,
snidling pár szál a díszítéshez.

Elkészítés módja:
Az olajat felhevítem egy fazékban, és hozzáadom a reszelt hagymát,és fokhagymát. Kicsit pirítom,majd a fűszerpaprikával megszórom, és felöntöm 4 dl vízzel. Jól elkeverem, majd a sűrített paradicsomot beleöntöm, és összekeverem. Borssal megszórom,és cukorral ízesítem. A zellert belereszelem, és sózom. Addig főzöm,míg a zeller megpuhul,és pótolom folyadékkal a levest, hogy megfelelő állagú legyen. Petrezselyemmel megszórom, és főtt rizzsel tálalom. A rizst előtte mikróban megfőztem. Soha nem a levesbe teszem,mert magába szívja a rizs a folyadékot. Metélőhagymával díszítve tálalom.