2015. január 13., kedd

Omlós mandulás teasüti.


Hozzávalók
17 dkg vaj
17 dkg porcukor
csipet só
4 darab tojás
12,5 dkg darált hántolt mandula
8,5 dkg liszt
1/2 tk. sütőpor
Díszítésnek
20 dkg porcukor
2 ek. citrom
rumaroma vagy rózsaszín színezék
20 dkg fehér tortabevonó csokoládé
csokidara
citromos zselécukor




Előkészítés
Egy normálméretű őzgerincforma, és kicsi kuglófformák, ami 6 db van egy lemezen. Lehet egy 24 cm-es hosszú szögletes forma is.
Elkészítés
A mandulát, a sütőport, a lisztbe keverjük. A vajat a cukorral, sóval addig keverjük, amíg a cukor felolvad. A tojásokat egyenként hozzáadjuk, és jól elkeverjük géppel. A lisztes keveréket a tojáskrémhez adjuk a végén, és azzal is jól elkeverjük. A tésztát a kikent formákba töltjük, és elsimítjuk. A forró sütő középső részén megsütjük, és tűpróbát tegyünk. Kb. 25-30 perc az ideje, 160-170 fokon. 30 percig hűtjük, majd rácsra helyezzük, és bevonjuk a glazúrral, ami az őzgerinformánál rózsaszín cukormáz, sárga zselécukorral díszítve, a kicsi kuglófnál a fehércsokit gőz felett megolvasztjuk, és bevonjuk őket vele, majd csokidarával is megszórjuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése