2015. április 19., vasárnap

Húsgombócok vargányagombás mártással.

SAJÁT RECEPTEM.

Hozzávalók

20 dkg ízes vargánya
1 db hagyma
só bors
1 evőkanál liszt
1 csokor zöldpetrezselyem
1 evőkanál tejföl vagy főzőtejszín
A húsgombóchoz:
50 dkg sovány darált marhahús
2 gerezd fokhagyma
só bors
1 tojás
2 evőkanál zsemlemorzsa
1 teáskanál fűszerpaprika
csipet majoránna
olaj a sütéshez
liszt a forgatáshoz.



Elkészítés módja

A húshoz adjuk a tojást, a morzsát, a zúzott fokhagymát, sót, borsot, majoránnát, paprikát. Jól összedolgozzuk, és vizes kézzel apró gombócokat formázunk belőle. 3 evőkanál olajat hevítünk, és lisztbe forgatás után kisütjük a gombócokat. Ha van rizslisztünk, akkor abba forgassuk a húst, mert attól ropogósabb lesz. A hagymát apró kockára vágjuk, és pároljuk meg, adjuk hozzá a darabolt gombát, sózzuk, borsozzuk, és főzzük puhára. Liszttel, kevés víz hozzáadásával sűrítsük be, és vágott petrezselyemzölddel ízesítsük. Végül adjuk hozzá a tejfölt, de csak keveset, és öntsük rá a gombócokra. Spatzle tésztával tálaljuk.