2015. április 19., vasárnap

Toscanai csirke.


Hozzávalók

30 dkg csirkemellfilé
15 dkg csiperkegomba
6 db koktélparadicsom
1 dl tejszín

1 db vöröshagyma
1 kávéskanál oregano
vagy toszkán fűszerkeverék
1 kevés őrölt bors
1 teáskanál zúzott fokhagyma
1 dl paradicsompüré
4 evőkanál olaj
1 evőkanál étkezési keményítő
1 kávéskanál citromlé
1 teáskanál fűszerpaprika



Elkészítés módja

A hagymát apróra vágjuk és olajon megpirítjuk a feldarabolt mellfilével. A paradicsomokat félbe vágjuk és félre tesszük. A fokhagymát is a húshoz adjuk, ha már átpirult. Paprikával fűszerezzük. Sózzuk,borsozzuk, majd a gombát is hozzáadjuk. 5 percig kevergetve pároljuk, majd a paradicsompürét, a citromlevet, az oregánót belekeverjük, vagy a fűszerkeverékkel ízesítjük. 10 percig főzzük, majd 2,5 dl vizet a tejszínnel, és a keményítővel összekeverünk és a raguba vegyítünk. Tovább melegítjük és 3 percig forraljuk még. Végül hozzáadjuk a félbevágott koktélparadicsomokat. Ha szükséges, akkor még utánasózunk.