2015. április 19., vasárnap

Toscanai csirkeragu


A Toscan módra készült csirkeragu, egy nagyon egyszerű, ám nagyon finom étel. A fűszerezése miatt lett az elnevezése.A hangzatos névre hallgató ételre, mindenki felkapja a fejét, és kíváncsivá  vajon milyen lehet az íze?Nos, el kell készíteni! Ilyen egyszerű!






Hozzávalók

30 dkg csirkemellfilé
15 dkg csiperkegomba
6 db koktélparadicsom
1 dl tejszín

1 db vöröshagyma
1 kávéskanál oregano
vagy toskán fűszerkeverék
1 kevés őrölt bors
1 teáskanál zúzott fokhagyma
1 dl paradicsompüré
4 evőkanál olaj
1 evőkanál étkezési keményítő
1 kávéskanál citromlé
1 teáskanál fűszerpaprika



Elkészítés módja

A hagymát apróra vágjuk és olajon megpirítjuk a feldarabolt mellfilével. A paradicsomokat félbe vágjuk és félre tesszük. A fokhagymát is a húshoz adjuk, ha már átpirult. Paprikával fűszerezzük. Sózzuk,borsozzuk, majd a gombát is hozzáadjuk. 5 percig kevergetve pároljuk, majd a paradicsompürét, a citromlevet, az oregánót belekeverjük, vagy a fűszerkeverékkel ízesítjük. 10 percig főzzük, majd 2,5 dl vizet a tejszínnel, és a keményítővel összekeverünk és a raguba vegyítünk. Tovább melegítjük és 3 percig forraljuk még. Végül hozzáadjuk a félbevágott koktélparadicsomokat. Ha szükséges, akkor még utánasózunk.Roppanósra főtt olasz spagetti illik hozzá!