2015. április 19., vasárnap

Aszaltszilvás fonott kalács.

Magam ötletéből készült kalács,amit lehetetlennek tartottam,hogy egyáltalán eltudom készíteni.Annyira kapós volt,hogy nagyon megörültem,és bíztattak,hogy máskor is bátran álljak hozzá!





Hozzávalók:
30 dkg liszt
1 csomag instant élesztő
6 dkg cukor
1/2 dl whisky
6 dkg vaj
1,5 dl langyos tej
1 darab tojássárgája
10 dkg magozott aszalt szilva
4 evőkanál barna cukor
3 dkg darabolt mandula
1 dl gránátalmaszirup
3 dkg zöld pisztácia
1 evőkanál jégcukor
1 tojás a kenéshez
kevés tej
Elkészítés:

A lisztet a dagasztógép táljába öntjük, az élesztőt hozzáadjuk, a csipet sót, a cukrot, a vajat, a whiskyt, a tojást és a tejet is hozzáadjuk, és közepesen lágy tésztát dagasztunk. 1 órát kelesztjük.

Addig a szilvát apróra vágjuk, összekeverjük az apróra vágott mandulával, a barna cukorra és a gránátalmasziruppal.

A tésztát 6 egyenlő súlyú cipóvá formázzuk, a tölteléket is 6 részre osztjuk. A tésztákat kinyújtjuk téglalap alakúra, rásimítjuk a tölteléket. Feltekerjük, és hármat összefogva megfonjuk. A két végét alulra hajtjuk, és sütőpapírral bélelt sütőlemezre tesszük mind a 2 fonott kalácskát. Duplájára kelesztjük, majd lekenjük tojással, és megszórjuk a pisztáciával és a jégcukorral.

170 fokon 20 perc alatt készre sütjük légkeveréses sütőben. Még forrón lekenjük tejjel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése