2015. április 22., szerda

Mákos krémes.

Úgy vagyok a krémesekkel, mint a gyerek a megunt  játékkal. Egyszer előveszi,és kész.Hát most megsütöttem, de  egy darabig félreteszem a krémeseket.A férjem pedig a krémes sütiket jobban szereti.Én meg azt gondolom,hogy mindenfélét kikell próbálni,és nem ragadok le egyfajta süteménynél.





Hozzávalók a gyúrt tésztához:

18 dkg liszt
15 dkg margarin
1 tojás
1/2 csomag sütőpor

A piskótához:

5 tojás
5 ek kanál cukor
15 dkg darált mák
1 citrom reszelt héja
1 tk sütőpor

A krémhez:

15 dkg vaj
15 dkg porcukor
1 csomag vaníliás pudingpor
3 dl tej

A csokimázhoz:

9 dkg tej tortabevonó
3 ek olaj

Elkészítés módja:

A gyúrt tésztához a hozzávalókat géppel összedolgozzuk.
Két részre osztjuk.Kinyújtjuk mindegyiket egyforma lapra, és az egyiket 23x32 cm-es tepsibe téve  világosra sütjük,és félretesszük hűlni.A másik lapot másik  tepsibe helyezzük, alá lisztezünk.Szükségtelen kenni, feltéve ha bevonatos a tepsi  A szokásos módon piskótát  keverünk  a hozzávalókból , ezt a másik lapra kenjük. Előmelegített sütőben közepes hőfokon 160-170 -en megsütjük.A krémhez a vajat kikeverjük a cukorral a pudingport a 3 dl tejjel elkeverjük,és pudingot főzünk belőle.Ha a vajas krém  és a puding egyforma hőmérsékletűre hűlt, összekeverjük. MIndíg a krémbe kell rakni kanalanként a pudingot,akkor szép egynemű lesz, és nem csapódik ki belőle semmi. Ez a krém kerül a már kisült és kihűtött tésztára.Szépen elkenjük, és rárakjuk a már kisütött legelső lapot. A csokimázat, amihez a gőz felett megolvasztott tej bevonó és 3 evőkanál olaj elegyét simára keverünk, a fedőlapra kenjük. A   sütemény tetejére fehércsokit is lehet olvasztani, így érdekesebb végeredményt kapunk.