2015. május 31., vasárnap

Chilis rákleves.






Hozzávalók: / 4 adag

20 dkg királyrák (fagyasztott, előfőzött)
2 gerezd fokhagyma
1 db sárgarépa
4 db újhagyma
1 db póréhagyma (arasznyi)
1 db piros kaliforniai paprika
1 db zöld kaliforniai paprika
1 db sárga kaliforniai paprika
4 db paradicsom (héjazott)
2 közepes db burgonya
8 ek olívaolaj
2 db leveskocka
40 ml fehérbor
chili ízlés szerint
400 g vörösbab (konzerv)
só ízlés szerint
1 kk fűszerpaprika
1 kk citromlé
1.5 l víz

Elkészítés:
A rákot felengedjük és lecsepegtetjük.
Az összes zöldséget megtisztítjuk, a fokhagymát finomra vágjuk, a többit 1 cm-es kockákra, beleértve a hámozott, kimagozott paradicsomot, meg a burgonyát is.
A zöldségeket az olajon, kevergetve 8-10 percig pároljuk, majd 1,5 liter vízzel felöntjük.
A leveskockát beledobjuk, borral ízesítjük.
Közben a chilipaprikát kimagozzuk, vékonyan fölszeleteljük, és a babbal együtt a leveshez adjuk.
Kissé megsózzuk, a fűszerpaprikával meg a citromlével ízesítjük, végül a rákot is hozzáadva 4-5 percig főzzük.