2015. május 31., vasárnap

Rukkolás húsgolyók muffinsütőben sütve.

Már nem is emlékszem rá, hogy az ötlet honnét ered, csak gondoltam újítok valamit, az unalmasnak mondható húsgombócon. Ekkora sikerre nem számítottam, mint amikor megkóstolták, és dicsérték az ízét.

Hozzávalók a húsgombóchoz:

20 dkg darált marhahús
20 dkg darált sertéshús
1 teáskanál só
1 db tojás
1 késhegynyi bors
5 dkg parmezán sajt (reszelve)
5 dkg rukkola (apróra vágva)
2 gerezd fokhagyma (zúzott)
1 csokor petrezselyem (aprítva)
1 teáskanál füstölt pirospaprika
1 szál kakukkfű
1 ek olívaolaj
A paradicsomszószhoz
60 dkg sűrített paradicsom
1 közepes db vöröshagyma
2 ek cukor
1 csokor bazsalikom
1 kávéskanál só
1 csipet fekete bors (őrölve)
0.5 evőkanál étkezési keményítő
1 dl főzőtejszín
1 dl görög joghurt
fűszerpaprika ízlés szerint
1 dl napraforgó olaj
A körethez
25 dkg spagetti tészta
1 ek olívaolaj


Elkészítése:

Húsgombóc:

A darált húshoz adjuk a sót, borsot és a zöld fűszereket, a tojást és reszelt sajtot.
Vizes kézzel gombócokat formázunk belőlük, és a muffin sütőbe helyezett papírba rakjuk őket.
Ha megtelt mind a 12 db, meglocsoljuk némi olívával, és előmelegített sütőben 180 fokon megsütjük szép pirosra őket.

Paradicsomszósz:

A paradicsomszószhoz a hagymát reszeljük, és felfuttatjuk némi olajon, majd paprikát szórunk bele, és felöntjük a sűrített paradicsommal.
Cukrot teszünk 2 evőkanállal hozzá, és a bazsalikomot belecsipkedjük, ha nincs, akkor szárítottat. Meg is borsozzuk, ha kell, és 10 percig főzzük.
A végén (tejszínnel) görög joghurttal dúsítjuk, amibe 1 tk keményítőt elkeverünk.
A spagettit lobogó sós, forró vízben kifőzzük Al ' dentére, majd leszűrjük, és kevés olívaolajat locsolunk rá. A kisült húsgombócokkal és a szósszal kínáljuk együtt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése