2015. június 2., kedd

Karfiol krémleves.


Nagyon finom hűsítő, és egészséges tavaszi leves. Nem is tudom igazán miért idegenkedünk a krémlevesektől. A férfiak többsége nem tartja alkalmasnak arra, hogy előételként fogyasszák.
Berögződött dolog ez nagyon  régimódi gondolkodás. Az én férjem imádja a krémleveseket.És ami azt illeti a családom minden tagja is. Próbálkozzunk bátran, mert megéri!


Hozzávalók

20 dkg karfiolrózsa

2 db burgonya

1 db vöröshagyma

só ízlés szerint

késhegynyi bors

2 dl tej

1 db leveskocka

1 dl tejszín

2 dl víz

3 dkg vaj



Elkészítés módja

A zöldségeket tisztítás után apróra vágjuk, a vajon megpirítjuk őket állandó keverés mellett, majd felöntjük a tejjel, és sózzuk, borsozzuk. Felforraljuk, és a leveskockát beledobjuk. Felöntjük a vízzel, és puhára főzzük. Botmixerrel pépesítjük, és a tejszínnel dúsítjuk. Ízlés szerint bruschettával vagy levesgyöngyökkel, pirított zsemlekockával tálaljuk. Bazsalikommal díszítjük