2015. június 2., kedd

Spenótos rikottagombóc.



Hozzávalók:

40 dkg rikotta

2 db tojássárgája

1 kávéskanál só

1 késhegynyi szerecsendió

frissen őrölt bors

25 dkg spenót

4 dkg zsemlemorzsa

3 dl főzőtejszín

1 evőkanál finomliszt

2 gerezd fokhagyma

2 evőkanál snidling

Elkészítése:

A ricottát keverjük össze a tojássárgájával, sóval, borssal, reszelt szerecsendióval, a megmosott, leszárított és aprított spenótlevéllel. Végül adjuk hozzá a morzsát. Keverjük alaposan össze, és tegyük félre néhány percre, míg a zsemlemorzsa meg nem duzzad. (Kézzel könnyen formázhatónak kell lennie, ha túl lágy, tegyünk hozzá még morzsát) Vizes kézzel készítsünk diónyi golyókat belőle, majd forrásban lévő sós vízben főzzük puhára. Mikor feljönnek a víz felszínére, el is készültek. A tejszínt melegítsük fel, de ne forraljuk, keverjük el benne a lisztet, dobjuk bele a zúzott fokhagymát és az aprított snidlinget, majd öntsük a ricottagolyókra és tálaljuk.