2015. július 14., kedd

Csokis-kávés tekercs


A piskóta, vagy csokoládés piskóta receptek száma hihetetlenül sokoldalú.Minden alkalmat megragadok,hogy más-más piskótás finomsággal lepjem meg magunkat.Nem vagyunk túlzottan sütievők, csak a kísérlet,és látvány kedvéért állok neki mindig,és persze a saját magunk örömére.





Hozzávalók:

4 tojás

8 dkg cukor
8 dkg liszt
1 ek kakaópor
1/4 csomag sütőpor

A krémhez:


5 dkg vaj

25 dkg krémsajt
10 dkg cukor
1 db tojássárgája
1 csomag vaníliáscukor
2 csomag instant 3- az egyben kávépor
A tetejére 1 csomag csokicseppek.

Elkészítése:


Gépi habverővel a tojások fehérjét habbá verjük a fele cukorral, és csipet sóval, ezután a tojások sárgáját lazán belekeverjük, melyeket úgyszintén habosra keverünk a cukor másik felével.A száraz anyagokat egy tálban elkeverjük, szitáljuk át, és a tojásos habba forgatjuk. Papírral bélelt sütőlapra öntjük,és elkenjük vékonyan a masszát.Vigyázzunk ne süssük túl,mert akkor törik.Először 180 fokon,majd 160 fokon süssük,és alsó-felső sütést alkalmazzunk. 20 perc alatt kész. Lisztezett deszkára borítjuk, lehúzzuk róla a papírt, és feltekerjük a piskótát, majd  félretesszük  hogy hűljön. A vaníliás cukrot a tojássárgájával elkeverjük, majd a puha vajat , és a cukrot is hozzákeverjük krémessé. A kávéport belevegyítjük, és a sajtkrémmel végleg sima krémmé dolgozzuk.A piskótalapot megkenjük,és feltekerjük. A külsejét is bevonjuk a krémmel, majd csokicseppekkel, vagy csokidarával díszítjük.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése