2015. július 14., kedd

Rebarbarakrémes tekercs.

Még szezonja van a rebarbarának,bár sokat kell locsolni a kertben hogy sokat fejlődjön,mert nagy a szárazság.Nálunk alig esik eső,pedig a Duna mellett lakunk.Sajnos  a szárazság miatt kevés is van az idén belőle.Kisebb szárakat nevel a növény.Azért én kihasználom ezt a lehetőséget, hiszen nagyon egészséges,és hűsítő az aromája.


Hozzávalók:

4 tojás
3 ek liszt
4 ek cukor
1 ek mandulaliszt, (darált mandula)
1 csipet sütőpor
csipet só
1 kk őrölt vaníliamag
1/2 dl fehérbor,sherry

A krémhez:
25 dkg sajtkrém
15 dkg porcukor
1 csomag vaníliás pudingpor
3 dl tej

A rebarbara szószhoz:
3 szál rebarbara
2 ek barnacukor
1 ek vaníliaaroma
1 db fahéj
1 db csillagánizs
1 citrom héja,és 1/2 citrom leve.
1 tk étkezési keményítő

A rebarbarát tisztítás után 3 cm-es darabokra vágjuk,és a cukorral , kevés borrall feltesszük főzni.A citromlevet,és a citromhéjat is hozzáadjuk,majd az aromát, és lassan pároljuk, míg be nem sűrűsödik.1 tk étkezési kemányítőt kevés vízzel kikeverünk,majd a rebarbarához öntjük.Kevés ideig főzzük,majd tegyük félre hűlni.A piskótához a tojásokat a cukorral külön-külön felverjük habosra a cukor fele arányával,majd a szárazanyagokat hozzáadva papírral bélelt sütőlemezre kenjük vékonyan.180 fokos sütőben 15 perc alatt készre sütjük.A papírt lehúzzuk a kész piskótáról, és lisztezett deszkára borítjuk.A papírral föltekerjük,és hagyjuk kihűlni.A pudingot az előírás szerint megfőzzük,és félig kihűtjük.A kihűlt pudingot a cukorral a krémsajttal,majd a rebarbarával összekeverjük,és megkenjük vele a piskótát. Feltekerjük,majd behűtjük, megszórjuk porcukorral tálalásnál,és szeleteljük.