2015. szeptember 8., kedd

Görög spenótos kosárka.







A tésztához:

30 dkg liszt

20 dkg margarin

2 csipet só

1 teáskanál őrölt szerecsendió

hideg víz

A töltelékhez:

50 dkg spenót

10 dkg margarin

3 dl tejszín

6 db tojássárgája

25 dkg fetasajt

5 dkg fenyőmag

Elkészítés módja

1. A lisztet beleöntjük a dagasztógép táljába, hozzáadjuk a margarint, sót, szerecsendiót és annyi hideg vizet, hogy könnyen gyúrható tésztát kapjunk. Kinyújtjuk a tésztát egy lisztezett deszkán 2-3 mm vékonyra, majd 12 cm-es köröket vágunk ki belőle. Ezeket 9 cm átmérőjű. kivehető aljú piteformákba simítjuk. Az aljukat megböködjük egy villával. Előmelegített sütőben 200 fokon 10 percig elősütjük.
2. Közben a spenótot lemossuk, és apróra vágjuk. A tojássárgáját kikeverjük a tejszínnel, hozzáadjuk a spenótot, és sóval, borssal fűszerezzük.
3. A sajtot felkockázzuk, beleszórjuk az elősütött pitékbe, majd ráöntjük a spenótos keveréket. 10 percre újra a meleg sütőbe tesszük.
4. Ha kész, megszórjuk fenyőmaggal és még 5 percig sütjük. Akkor jó, ha a tészta megsült és a fenyőmag is enyhén megpirult