2015. szeptember 7., hétfő

Fasirtgolyók medvehagyma szósszal taglietellével.

Ezt a csodásan egyszerű ételt még a medvehagymaszezonban készítettem,de senkit ne szomorítson el, mivel mirelit medvehagymából is tökéletesen el lehet készíteni.Gyakorta teszek el fűszereket az év folyamán, a mélyhűtő szekrénybe . Közöttük szerepel a medvehagyma levél is. Ahogy megveszem a celofán csomagban, úgy teszem be a mélyhűtő pultjába. Amikor szükségem van rá akár levesbe pogácsához, vagy fűszerezéshez egy étel készítésénél, csak előveszem,és feldarabolom.Ugyanolyan friss, mintha most szedtem volna.



Hozzávalók:

50 dkg darálthús
40 dkg taglietelle tészta
1 csomag medvehagyma
1 dl tejföl
só,bors frissen őrölve
1 ek liszt
1 tojás
1 tk fokhagymapor
1 kk pirospaprika
1 ek pankómorzsa
20 dkg pankómorzsa a panírhoz
1 tk mézesmustár

Elkészítése:
A tésztát kifőzzük lobogó sós, és forró vízben, al'dentére és leszűrjük,majd vajat teszünk hozzá,és melegen tartjuk. 
A fasirthoz a darálthúshoz keverjük a sót,tojást,borsot,pirospaprikát,és fokhagymaport,meg a pankómorzsát.Összedolgozzuk,majd panírozzuk be pankómorzsába kis golyókat formázva.
Eközben a medvehagymát fedaraboljuk,és olajon lisztet futtatunk,majd felöntjük vízzel,és sózzuk,borsozzuk.beledobjuk a hagymaleveleket,és jól elkeverjük.Mustárral ízesítjük.Amikor besűrűsödik pár percig kevergetjük,és tejföllel besűrítjük.A tésztával tálaljuk a gombócok mellé, mártásként.