2015. szeptember 7., hétfő

Fasirtgolyók medvehagyma szósszal taglietellével

Ezt a csodásan egyszerű ételt még a medvehagymaszezonban készítettem,de senkit ne szomorítson el, mivel mirelit medvehagymából is tökéletesen el lehet készíteni.Gyakorta teszek el fűszereket az év folyamán, a mélyhűtő szekrénybe . Közöttük szerepel a medvehagyma levél is. Ahogy megveszem a celofán csomagban, úgy teszem be a mélyhűtő pultjába. Amikor szükségem van rá akár levesbe pogácsához, vagy fűszerezéshez egy étel készítésénél, csak előveszem,és feldarabolom.Ugyanolyan friss, mintha most szedtem volna.



Hozzávalók:

50 dkg darált hús
40 dkg taglietelle tészta
1 csomag medvehagyma
1 dl tejföl
só,bors frissen őrölve
1 ek liszt
1 tojás
1 tk fokhagymapor
1 kk pirospaprika
1 ek pankómorzsa
20 dkg pankómorzsa a panírhoz
1 tk mézesmustár

Elkészítése:

A tésztát kifőzzük lobogó sós, és forró vízben, al'dentére és leszűrjük,majd vajat teszünk hozzá,és melegen tartjuk. 
A fasírthoz a darált húshoz keverjük a sót,tojást, borsot,pirospaprikát, és fokhagymaport, meg a pankómorzsát. Összedolgozzuk, majd panírozzuk be pankómorzsába kis golyókat formázva.
Eközben a medvehagymát feldaraboljuk,és olajon lisztet futtatunk,majd felöntjük vízzel,és sózzuk, borsozzuk.beledobjuk a hagymaleveleket,és jól elkeverjük. Mustárral ízesítjük.Amikor besűrűsödik pár percig kevergetjük,és tejföllel besűrítjük. A tésztával tálaljuk a gombócok mellé, mártásként.