2015. november 25., szerda

Brassói újragondolva.

Ennek az ételnek számtalan változata létezik.Én magam is megpróbálkoztam másképpen elkészíteni.Becsempéztem egy kis édesburgonyát a hagyományos sárga burgonya mellé.A szósz turmixolva lett,és selymes állaga nagyon mutatós a sült húshoz.




HOZZÁVALÓK:

60 dkg szűzpecsenye
10 dkg kolozsvári szalonna
1 db vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 tk fűszerpaprika
1 dl húsalaplé
só,bors őrölve
1 ek víz
1 tk étkezési keményítő

A körethez:
50 dkg sárga burgonya
2 db édesburgonya


ELKÉSZÍTÉSE:

A szalonnát felkockázva egy  serpenyőben lepirítjuk az apróra vágott hagymával együtt. A szűzpecsenyét leinazzuk, és centis darabokra felvágjuk.Egy másik serpenyőben kevés olajon a húst mindkét oldalán fehéredésig sütjük, sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg a fűszerpaprikával, és a fokhagymát reszeljük rá,majd az alaplét ráöntve addig sütjük, míg meg nem puhul.Közben lekell egy fóliával takarni. Ha elkészült a szószt ráöntjük a szalonnás hagymára,és turmixoljuk le. Forraljuk fel, és sürítjük víz, és keményítő keverékével .A húst szeleteljük fel,és a mártással kínáljuk.A burgonyákat főzzük meg,és karikázzuk fel,majd vajon forgassuk át vigyázva hogy  ne főjjön széjjel.A tálon felváltva rakjuk ki a húshoz.