2015. november 25., szerda

Joghurtos pogácsa magvakkal.

Ha sietünk, ritkán választjuk a pogácsát második fogásként, pedig tökéletes a levesek mellé vagy után. ha negyedóra kelesztés azért az időnkbe belefér, akkor ezt az apróságot ajánlom.  Görög joghurt,és tejföl vegyesen került a tésztába amitől sütés után kellemesen bársonyosan puha lett. Másnap is és harmadnap is nagyon finom omlós puha marad.Villámgyors pogácsának is lehetne nevezni,mert 30 perc alatt elkészül.Pihentetés 15-15 a sütés.




Hozzávalók:

50 dkg liszt
20 dkg vaj
1 csomag instant gyors élesztő
fél dl tej
1 kk cukor
1 ek só

4 ek tejföl
4 ek görög joghurt
5 dkg reszelt trapista sajt
2 tojássárgája
1 marék vegyes mag,
napraforgó-fenyőmag
1 tojásfehérje a lekenéshez

Elkészítése:

A tészta hozzávalóit egy dagasztógép táljába teszünk,és a dagasztókarral összedolgozzuk a tésztát.
A tésztát kézzel átgömbölyítjük,és letakarva 15 perc alatt kelesszük.
1 cm vastagra kinyújtjuk a tésztát egy gyúrótblán,és közepes pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Szilikonnal bélelt sütőtepsire rakosgatjuk egymástól 2 cm-es távolságra,és megkenjük tojásfehérjével.A magvakkal megszórjuk,és amíg a sütőt előmelegítjük 200 fokra addig a tészta elegendőt pihen is, ami a kiszaggatástól számítva a lerakásig 15 perc.15 perc alatt  pedig légkeverékesben 180 fokon megsütjük.