2015. november 26., csütörtök

Tárkonyos csirkegombócleves

Varázslatos szenteste.! Készüljünk például ezzel  a levessel az ünnepekre ! Ugyanis érdemes elkészíteni, amivel pikk-pakk megvagyunk vele,  és nem utolsó sorban nagy sikert arat  aki meglepi szeretteit!



Hozzávalók:

1. 40 dkg csirkemellfilé
1 db apadt zsemle
1 tojás
1 csokor petrezselyem
2 szál sárgarépa
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 szál fehérrépa
20 dkg hosszú hüvelyű zöldbabot
1 ek frissen vágott tárkony
olaj,só, frissen őrölt bors
ízlés szerint citromlé
2 dl tejszín
1 liter csirke húsalaplé

Elkészítése:

A csirkemellet apróra vágom, és aprítóba finomra darálom. A zsemlét aprítóba morzsává aprítom.
Összedolgozom a tojással, 1 tk sóval,borssal,petrezselyemmel, zúzott fokhagymával, és a zsemléből készült pankó morzsával. Félretesszük a masszát. A vöröshagymát apróra kockázzuk, a csíkokra vágott répákkal együtt olajon megdinszteljük. Beletesszük a tárkonyt, a mirelit zöldbabot, felöntjük 1 liter húsalaplével és felforraljuk. A húsból vizes kézzel gombócokat formázunk, és a levesbe tesszük főni. 30 perc főzés után utána sózzuk, borsozzuk, elkeverjük benne a tejszínt.Citromlével tehetjük még pikánsabbá.