HOZZÁVALÓK:
- tojás 2 db
- Tojássárgája 1 db
- porcukor 6 dkg
- étkezési só csipet
- búzafinomliszt 4,5 dkg
- tejszínhab 1,5 dl
- tej 1 dl
- vanília, kikapart magja 1 db
- 3 dkg vaj (az edények kikenéséhez)
- 3 db körte de nem túl puha, felkockázva
- vörös áfonya, aszalt 5 dkg
- 2 dkg fenyőmag
TÁLALÁSHOZ
- porcukor ízlés szerint
ELKÉSZÍTÉS
A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. A tojást és a tojássárgáját elektromos, kézi keverő segítségével kikeverjük a porcukorral és a csipet sóval, hozzáadjuk a lisztet, és csomómentesre keverjük. Érdemes ezt rögtön egy nagyobb kiöntőbe tölteni. Apránként hozzáöntjük a tejet és a tejszínt, beletesszük a vanília kikapart magjait, végül sűrű, palacsintatészta állagú masszává keverjük. Vegyünk egy erre alkalmas hőálló tálat amit kivajazunk. A felkockázott körtét,kés az aszalt vörös áfonyát lerakjuk a tálba. Ráöntjük a masszát, és megszórjuk a fenyőmaggal.20-30 percig sütjük, amíg aranysárgára sül, és már nem remeg. Langyosan tálaljuk, porcukorral meghintve.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése