2016. február 29., hétfő

Körtés Clafoutis.



HOZZÁVALÓK:

  • tojás 2 db
  • Tojássárgája 1 db
  •  porcukor 6 dkg
  • étkezési só csipet
  •  búzafinomliszt 4,5 dkg
  •  tejszínhab 1,5 dl
  •  tej 1 dl
  •  vanília, kikapart magja 1 db
  • 3 dkg vaj (az edények kikenéséhez) 
  • 3 db körte de nem túl puha, felkockázva 
  • vörös áfonya, aszalt 5 dkg
  • 2 dkg fenyőmag

TÁLALÁSHOZ

  • porcukor ízlés szerint

ELKÉSZÍTÉS

A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. A tojást és a tojássárgáját elektromos, kézi keverő segítségével kikeverjük a porcukorral és a csipet sóval, hozzáadjuk a lisztet, és csomómentesre keverjük. Érdemes ezt rögtön egy nagyobb kiöntőbe tölteni. Apránként hozzáöntjük a tejet és a tejszínt, beletesszük a vanília kikapart magjait, végül sűrű, palacsintatészta állagú masszává keverjük. Vegyünk egy erre alkalmas hőálló tálat amit kivajazunk. A felkockázott körtét,kés az aszalt vörös áfonyát lerakjuk a tálba. Ráöntjük a masszát, és megszórjuk a fenyőmaggal.20-30 percig sütjük, amíg aranysárgára sül, és már nem remeg. Langyosan tálaljuk, porcukorral  meghintve.