2016. február 29., hétfő

Ízes kakastaréj jégcukorral.



Ha gyorsan szeretnénk finomat az asztalunkra varázsolni, és csak rövid idő áll a rendelkezésünkre, akkor ezt a leveles vajas tésztából készült kakastaréjt ajánlom mindenkinek. Jóféle lekvár adódik mindenkinek a kamra polcán. Nekem akadt egy kisebb üveg csipkebogyóból készült, persze üzletben vettem, mert mifelénk már nem divat ilyet befőzni, meg nem is értenek sokan hozzá. Így télidőben nem árt egy kis C vitamin utánpótlás.A diszítés pedig szintén jól mutat a jégcukor,ezt is régóta tartok a szekrényben.Igaz a jóféle vaníliás cukor is megteszi,de egy kicsit adtam a külsőre is.



Hozzávalók:

40 dkg leveles vajastészta
1 -2 dl lekvár de sűrű keményebb (csipkebogyó)
1 ek jégcukor
1 tojás a kenéshez
porcukor a szóráshoz
Sütőtepsi szilikonnal bélelt.

Elkészítése:

Egyszerű szeletelt vajastésztát vásárolni,és azokból kivágni akkora darabokat,amiből eltudjuk készíteni a kakastaréj formát.A négyzetalakú tésztákat megtöltöm lekvárral,és ráhajtom a felét,és éles késsel bevagdalom a széleit.Mint a gallért, behajlítom a tésztát, és széjjehúzom a taréjokat.megkenem tojással,és megszórom jégcukorral. 200 fokos sütőbe tolom, és 14 perc alatt kész.Vaníliás,vagy sima porcukorral megszórom még,hogy édesebb legyen.Melegen a legfinomabb!