2016. február 12., péntek

Medvehagymás sertés Sztroganoff módra.

Télen is készíthetünk medvehagymás ételeket,csak az a lényeg hogy a mélyhűtőbe legyen belőle.




Hozzávalók:
 vaj 3 ek.
 extra szűz olívaolaj 3 ek.
 50 dkg sertéshús karaj,vagy comb
 étkezési só ízlés szerint
 bors ízlés szerint
Vöröshagyma 1 fej
Hús- vagy zöldségalaplé, leszűrt  3 dl
 tejföl 2 dl
 mascarpone 25 dkg
 mustár, magos 3 ek.
 csemegeuborka 10 dkg
Kapor 1 csokor
Medvehagyma 1 csokor
Csiperkegomba, barna 50 dkg
Lila hagyma 1 fej
Porcukor 1 kk.
 fehérborecet 1 kk.
Tálaláshoz:

 pappardelle tészta, vagy fetuccine 50 dkg

Elkészítése:

A vaj és az olívaolaj keverékén körbepirítjuk a felkockázott sertéshúst, amelyet előtte sóval és borssal ízesítettünk. Kivesszük egy tányérra, és lefedjük alufóliával. A lábasba tesszük a vékonyra szeletelt hagymát, néhány percig pirítjuk. Visszatesszük az elősütött húskockákat, és felöntjük az alaplével, majd fedő alatt kb. 40 perc alatt puhára főzzük.


A tejfölt kikeverjük a mascarponéval és a mustárral, majd behabarjuk vele a mártást. Hozzáadjuk a felkockázott csemegeuborkát, valamint a finomra vágott kaprot és medvehagymát. A félbevágott gombát egy külön serpenyőben megpirítjuk, csak a végén adjuk a raguhoz, ha kell, sózzuk és borsozzuk. A lila hagymát vékonyra szeleteljük, majd összeforgatjuk a porcukorral és az ecettel, néhány percig pácoljuk. A ragut fetuccine, vagy papardelle tésztával tálaljuk, és megszórjuk a marinált lila hagymával.