2016. február 5., péntek

Túrószuflé Gránátalmasziruppal.





Széll Tamás receptjébe forró málnaöntet van, de sajnos málnám nem volt, ezért  abban külömbözik, hogy gránátalmaszirupot főztem a szufléhoz.A férjem nagy kedvence,ilyenkor télen sokszor kell főznöm,kicsit pepecselős munka, de megéri a ráfordított idő. 





Hozzávalók:

10 dkg krémes túró
4 db tojás
1 db vanília kikapart magja
3 ek porcukor
1 zöldcitrom reszelt héja
csipet só
4 tk étkezési keményítő

Elkészítése:

A tojásfehérjét a fele porcukorral kemény habbá verjük. A tojások sárgáját a másik fele cukorral habosra keverjük a vanília kikapart magjával,és a zöld citrom héját belekeverjük,majd a túrót,és az étkezési keményítőt. A tojáshabhoz óvatosan körkőrös mozdulatokkal hozzákeverjük a túrós masszát, majd kivajazott porcukorral meghintett szufléformákba töltjük . Egy tepsibe helyezzük őket,és félig megtöltjük vízzel,majd a sütőbe tesszük,és 160 fokon szép aranybarnára sütjük.6 kisebb  szufléforma kell hozzá, de nekem 12 cm-es formákba készült 2 adag.
A kész szuflét gránátalma sziruppal tálaljuk, még melegen,mert kicsit összeesik egy idő után.