2016. március 16., szerda

Minestrone leves


Hozzávalók:
  • 2 db sárgarépa
  • 1 db petrezselyemgyökér
  • 0.25 db karalábé
  • 1 db cukkini
  • 2 db újhagyma
  • 1 db burgonya
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 üveg olasz hámozott paradicsom konzerv 
  • 1 marék petrezselyemzöld
  • 200 g bab - konzerv
  • 1 l víz vagy zöldségalaplé
  • fekete bors (őrölt)

Elkészítése:

A zöldségeket alaposan megmossuk, majd megtisztítjuk, és apró kockákra vágjuk őket.
Egy nagyobb lábasban felmelegítjük az olívaolajat, és rádobjuk a zöldségeket. Pár percig pirítjuk őket, majd felöntjük annyi vízzel, vagy zöldségalaplével hogy ellepje őket. Picit sózzuk, borsozzuk és fedő alatt 20-25 percig főzzük.Hozzáadjuk az összevágott hámozott paradicsomot, a lecsepegtetett vörös babot, és a felaprított petrezselyemzöldet, majd felöntjük a maradék vízzel és adunk hozzá még sót, borsot ha igényli.Ezzel el is készült a tökéletes minestrone leves! Melegen, vagy hidegen, parmezánnal megszórva tálaljuk,de el is maradhat.