2016. április 24., vasárnap

Lajcsi szelet.


A tészta hozzávalói:
 2 ek. kakaópor
 2 ek. méz,
 2 egész tojás, 
20 dkg cukor, 
5dkg vaj, 
40dkg liszt,
csipet só 
2 k.kanál szódabikarbóna.

Elkészítése:
 A lisztbe keverjük el a szódabikarbónát. A vajat a mézzel gőz felett megolvasztjuk. Levesszük a tűzről és kissé hűlni hagyjuk.Ezután keverjük a liszthez. A dagasztógép táljába teszünk minden hozzávalót .Nem túl kemény, de sima tésztát gyúrunk. A tésztát három felé osztjuk és darabonként kb. 30 x 20-es lapot nyújtunk belőle. 180 fokon kb. 10 perc alatt megsütjük



A krémhez:
 1cs. vaníliás pudingpor
 1cs. puncs pudingpor
 3,5x3,5 dl tej, 1 van.cukor,
1,5 dl  rum
 20 dkg vaj 
20dkg porcukor.
A krém elkészítése: 
 A 3,5-3,5 deci tejben felfőzzük a pudingporokat kevés cukorral. Ha kész akkor a vaníliásba a vaníliás cukrot, a rózsaszínbe pedig a rumot tesszük. Megvárjuk míg a pudingok kihűlnek. A margarint a porcukorral kikeverjük és ketté választjuk, és a két fajta pudinghoz keverjük.  Először a vaníliás pudinggal kenjük meg az első lapot, a következőt a rózsaszín pudinggal, és ráhelyezzük a 3. lapot. Legalább 1 napig állnia kell, hogy megpuhuljon. A tetejét csokimázzal vonjuk be.