2016. május 14., szombat

17,-ik Szakácsmustra.Egészben sült sonkás-sajtos piknikszendvics.

http://voroskaktuszdietazik.blogspot.hu/2016/04/17-szakacsmustra-kiiras.html

Dosek Bogi a Vöröskaktusz diétázik blog írója  és a  17-ik szakácsmustra háziasszonya, egy  választott szakácstól aki nem más mint Mautner Zsófia, kellett receptet választani. A Mautner kontra Széll projekt keretében választottam ezt a nagyon gyors, és finom piknikszendvicset.Nagy sikere volt,gyorsan elfogyott. Én saját magam készítettem el a tésztáját is, mert nem szokásom készen vásárolt pizzatésztát venni.Amúgyis drága,idehaza fillérekből el lehet készíteni.Nyílván akinek erre nem jut idő,az vegye meg a tésztát,akkor gyorsan megsütheti. Némi eltéréssel sajátos módon állítottam össze a pizzatekercset.Az eredeti receptben mákkal szórja meg a megkent tésztát, de nálunk nem mindenki szereti,ezért fekete köménnyel szórtam meg.Végül én csak ajánlani tudom,mert nagyon ötletes,és ízletes harapnivaló!








HOZZÁVALÓK

  •  aszalt paradicsom 10 dkg
  • Kaliforniai paprika, piros, megsütve, lehéjazva 1 db
  • Mandula 5 dkg
  •  olívaolaj 0,5 dl
  • Kenyér , vagy bagett 1 szelet
  •  só 1 csipet
  • cayenne bors 1 csipet
  • Pizzatészta, kész 1 csomag, vagy sajátkészítésű.
  • csirkemellsonka 16 dkg ennek hiányában Budget sonka,vagy hasonló kerek alakú
  • Sajt, reszelt 20 dkg
  • Tojás 1 db
  • fekete köménymag

ELKÉSZÍTÉS

A sütőt előmelegítjük 200°C-ra. Először előkészítjük a piros pesztót: botmixerrel simára pürésítjük az aszalt paradicsomot, a lehámozott sült paprikát, a mandulát, az olívaolajat és a szelet fehér kenyeret. Sózzuk, borsozzuk. A pizzatésztát megkenjük a piros pesztóval, ráterítjük a sonkaszeleteket, megszórjuk a reszelt sajttal, majd, mint egy bejglit, feltekerjük. Megkenjük a felvert tojással, megszórjuk a fekete köménnyel és áthelyezzük egy szilikon lappal leterített sütőlapra. Kb. 20 percig sütjük, amíg aranyszínűre sül. Hagyjuk langyosra hűlni, akkor szeleteljük.