2016. május 14., szombat

Vegyes zöldségleves húsgombóccal.



Nagyon kellemetlen esős időjárás van mostanában,és kissé hűvös.Ilyenkor egy jó meleg zöldségleves finom húsgombóccal nagyon jólesik.Kedveljük az ilyen leveseket,hetente készítek mindíg másféle zöldséggel.


Hozzávalók:

20 dkg mirelit zöldborsó-sárgarépa-kaarfiol zöldségkeverék
1 db vöröshagyma
3 ek olaj
1 csokor vágott petrezselyem
1 ek liszt
1 tk fűszerpaprika
só,bors
2 ek szójaszósz

A húsgombóchoz:
30 dkg sertés darálthús
1 tk só
1 db tojás
kevés bors
petrezselyemzöld
2 gerezd fokhagyma reszelve
fűszerpaprika 1 kk

Az olajon megpároljuk a hagymát amit kockára vágunk, és fűszerpaprikával,és liszttel megszórunk. Felöntjük vízzel, és sózzuk borsozzuk. A zöldségeket beleöntjük a levesbe, és felforraljuk. Szójaszósszal ízesítjük, és petrezselymet teszünk bele. Ha félig megfőttek a zöldségek, a húsgombócot a hozzávalókból összeállítjuk, és kis gombócokat formázva a levesbe engedjük. 20 percig főzzük, majd tálalhatjuk is.