2016. május 2., hétfő

Baba ganoush - arab padlizsánkrém.


Ismerkedjünk meg a libanoni származású Baba Ganoush, padlizsán krémmel.Sokféle krémet ismerünk, és szeretünk,de ezt is ki kell próbálni,mert garantáltan nagy sikert arat.Nem csak vegáknak,hanem minden olyan embernek,aki szereti az egészséges ételeket. Van azonban valami, ami Amerikában már évek óta reneszánszát éli, nálunk viszont még csak a tradícionális arab éttermekben szolgálják fel.



Hozzávalók:


2 db padlizsán
5 dkg tahinipaszta (szezámpaszta)
2 gerezd  fokhagyma 
1 kk só
1 lime citrom leve
1 ek olivaolaj
kevés cayanne bors
petrezselyem 1 ek


Elkészítése:
A padlizsánokat alufóliával bélelt tepsire rakjuk,és a sütőben 200 fokon megsütjük.Hagyjuk kihűlni,majd távolítsuk el a héját. Aprítógépbe rakjuk darabolva, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót, és péppé turmixoljuk. Tálkába tesszük, és petreszelyemmel megszórjuk. Aki szereti fekete olajbogyóval is eheti,nagyon finom. Pitával,vagy bagettel kínáljuk.