2016. május 2., hétfő

Pudingos túrós tekercs.

Régóta izgatta a fantáziámat ez a fincsi túrós pudingos édesség.Sikerült kihoznom a maxinumot magamból,mindennek dacára, hogy nem vagyok nagy kelttészta rajongó!A friss ropogós belül puha süteményt egy pohár tejjel,vagy kakaóval kávéval vacsira ajánlom.





Hozzávalók a tésztához:

 45 dkg liszt,
 2 dl langyos tej,
 6 dkg puha margarin,
 3 dkg élesztő, 
1 tojás,
 7 dkg porcukor, 
reszelt citromhéj
1 mk zöld kardamommag őrölt (elhagyható,de ettől lesz pikáns íze)

A töltelékhez :

 25 dkg túró, 
1 csomag tejszínes,vaníliás pudingpor,
8 dkg cukor,
 3 dl tej,
 1 csomag vaníliás cukor,
 5 dkg mazsola,
kevés rum,amibe előtte megáztatom
1  biocitrom reszelt héja

A lekenéshez : 

1 tojás

Elkészítés :

 Az élesztőt 1 dl tejjel, és egy kevés cukorral futassuk fel. A liszthez adjuk hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot, a tojást, a felfuttatott élesztőt, a maradék tejet, a citromhéjat, és a puha margarint. A tésztát dolgozzuk össze, és meleg helyen letakarva hagyjuk kelni 1 órát.
Közben készítsük el a tölteléket.
A pudingport keverjük simára a cukrokkal, és egy kevés tejjel, majd hozzáadva a maradék tejet főzzük sűrűre. Keverjük hozzá a megmosott, és lecsepegtetett mazsolát, majd a szitán áttört túrót.
Mikor megkelt a tésztánk nyújtsuk ki fél cm vastagságúra, kenjük meg a töltelékkel, és tekerjük fel.
Előmelegített sütőben, szilikonnal bélelt sütőlapon süssük meg a 2 cm vastagságúra felvágott csigákat.
A tetejüket kenjük le felvert tojással.
170 hőfokon 15-20 perc alatt megsülnek. Ne helyezzük őket túl közel egymáshoz, mert sütés közben megnőnek. Porcukorral megszórva tálaljuk.Frissen a legfinomabb!

kb 18 db lesz belőle.