Az afrikai harcsa az egyik olyan hal, amivel nem kell sokat bajmolódni. Filézve megvásárolható, és nagyon gyorsan elkészíthető belőle az ételünk. Ha valaki kedveli a halételeket, könnyen megtanulhatja miképp kell ízletes harcsafilét készíteni bakonyi módra.
Hozzávalók:
50 dkg harcsafilé
liszt a forgatáshoz20 dkg gomba 1 db vöröshagyma paprika 1 db paradicsom 1 db
fűszerpaprika 1 eksó fehér bors és fekete bors kapor 1 ek vágott tejszín 2 dl burgonyaliszt 1-2 tk petrezselyem 1 ek vágott Elkészítése:
A bakonyi jellegzetessége, hogy gombás ragut, illetve gombapaprikást fogunk készíteni és a gombapaprikásban fogjuk átpárolni a harcsát.
A pörkölt alapja: vöröshagyma, paprika, paradicsom. Lisztbe megforgatva kezdjük el sütni a besózott harcsafilét is közben.
A vöröshagymát vágjuk finomra, rakjuk forró olajba, tegyünk hozzá zöldpaprikát, paradicsomot. Tegyünk hozzá kaprot is. Ne tegyük bele az összes kaprot, a végére is maradjon, amikor majdnem kész az étel. Tegyük bele a felvágott gombát, sózzuk meg, szórjuk rá fehér borsot, és egy csipet fekete borsot is, kezdhetjük a párolást. Amint elkészült, szórjuk rá a paprikát is, ne engedjük túl nagy lére. Ízlés szerint sűrítő anyagot, burgonyalisztet adunk hozzá, ami nem csomósodik be. Tegyünk rá egy kevés tejszínt, forraljuk össze.
Öntsük rá a harcsára, rakhatunk rá vágott petrezselymet, kaprot, ízlés szerint kevés tejszínt is önthetünk még hozzá. Köretként bármilyen tésztát adhatunk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése