2016. június 18., szombat

Afrikai harcsa bakonyi módra.Az afrikai harcsa az egyik olyan hal, amivel nem kell sokat bajmolódni. Filézve megvásárolható, és nagyon gyorsan elkészíthető belőle az ételünk. Ha valaki kedveli a halételeket, könnyen megtanulhatja miképp kell ízletes harcsafilét készíteni bakonyi módra.


 • Hozzávalók:

  50 dkg harcsafilé
  liszt a forgatáshoz
  20 dkg gomba
  1 db vöröshagyma
  paprika 1 db

  paradicsom 1 db
  fűszerpaprika 1 ek 
  fehér bors és fekete bors
  kapor 1 ek vágott
  tejszín 2 dl
  burgonyaliszt 1-2 tk
  petrezselyem 1 ek vágott
 • Elkészítése:

  A bakonyi jellegzetessége, hogy gombás ragut, illetve gombapaprikást fogunk készíteni és a gombapaprikásban fogjuk átpárolni a harcsát.
  A pörkölt alapja: vöröshagyma, paprika, paradicsom. Lisztbe megforgatva kezdjük el sütni a besózott harcsafilét is közben.
  A vöröshagymát vágjuk finomra, rakjuk forró olajba, tegyünk hozzá zöldpaprikát, paradicsomot. Tegyünk hozzá kaprot is. Ne tegyük bele az összes kaprot, a végére is maradjon, amikor majdnem kész az étel. Tegyük bele a felvágott gombát, sózzuk meg, szórjuk rá fehér borsot, és egy csipet fekete borsot is, kezdhetjük a párolást. Amint elkészült, szórjuk rá a paprikát is, ne engedjük túl nagy lére. Ízlés szerint sűrítő anyagot,  burgonyalisztet adunk hozzá, ami nem csomósodik be. Tegyünk rá egy kevés tejszínt, forraljuk össze.
  Öntsük rá a harcsára, rakhatunk rá vágott petrezselymet, kaprot, ízlés szerint kevés tejszínt is önthetünk még hozzá. Köretként bármilyen tésztát adhatunk.