2016. június 18., szombat

Fűszeres almás vajaspárna.

Amikor tavasszal még az üzletekben ontják a szép almákat a pultokra, érdemes kiválasztani néhány csodás ropogós piros almát,amiből nem csak falatozhatunk, hanem gyors finom édességet kreálhatunk. Így vagyok én ezzel, mert szeretem az almás tésztákat, bármelyik szezonban el lehet készíteni!




Hozzávalók:

40 dkg vajastészta gyári szeletelt
3 db nagyobb alma
4 ek barnacukor
1 kk őrölt fahéj
1 kk vanília őrölve
1 kk őrölt szegfűszeg
1 kk őrölt zöld kardamom
1 citrom reszelt héja
1/2 citrom leve
1 tojássárgája a kenéshez,
1 ek vaníliás porcukor a szóráshoz.

Elkészítése:

Az almát meghámozzuk, és kockára vágjuk. Egy kisebb lábasba tesszük,és ráöntjük a barnacukrot. A fűszereet rászórjuk, a citrom levét, és héját is. Sűrűre főzzük, álandó keverés mellett.Az alma nem eshet széjjel, akkor jó. A tésztát ami szeletekre van felvágva ketté vágjuk, hogy négyzetet kapjunk, és a közepébe rakjuk a kihűlt almaragut. A tészta másik felével betakarjuk, és széleit összenyomjuk vízes kézzel.Középen 3 vágást ejtünk rajta.megkenjük tojássárgájával, és előmelegített sütőbe tolva 180 fokon megsütjük szép pirosra. porcukorral meghintve tálaljuk.