2016. június 18., szombat

Tejberizs fagylalt 3 féle ízesítéssel.


Az alap receptet írtam le, de bármilyen lekvárt, és diszítőt használhatunk ehhez a nyári melegben készült csábító finomsághoz. Elég rövid időre jégre tenni, és már fogyasztható is.Vaníliás csokipárnákkal, natúr pisztáciával, áfonyalekvárral, csokipasztillával, eperdzsemmel lehet sokféle ízesítéssel kínálni.


Hozzávalók:
  • 20 dkg rizs
  • csipet só
  • 2 evőkanál cukor
  • 2 dl tej
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 teáskanál citromaroma
A krémhez:
  • 25 dkg mascarpone
  • 3 dl  (habtejszín)
  • 1 evőkanál porcukor
  • 6 evőkanál házi baracklekvár




Elkészítése:
A rizst kevés sós, forró vízzel leöntve előfőzzük 20 percet, majd leszűrjük és a tejjel és az ízesítőkkel puhára főzzük.
Ezután kihűtjük és a mascarponéval összekeverjük, majd a tejszínt a cukorral habbá verjük és lazán belekeverjük.
Végül dobozokba adagoljuk, baracklekvárral leöntjük a tejszínes rizst és lefagyasztjuk