2016. augusztus 24., szerda

Cukkinis finomságok I.


A cukkini egy remek zöldségféle. Nagyon sokféle étel készíthető belőle. Annyira sokoldalú az elkészíthetősége, hihetetlen! Utána néztem alaposan, és most én is szeretnék néhányat bemutatni belőle.Íme a parmezános fűszeres morzsás olívaolajjal meglocsolt sütőben megsütött cukkini hasábok.


Hozzávalók:

4-5 db zsenge cukkini héjastul

20 dkg zsemlemorzsa
cayennebors 1 mokkás kanál

1 teáskanál fokhagymapor
 fekete bors egy kevés frissen őrölve
3-4 dkg reszelt parmezánsajt

Elkészítése:


A cukkiniket hasábokra vágjuk, kirakjuk egy zsírpapírral bélelt sütőtepsire, megsózzuk, majd a morzsához keverjük a fűszereket, és megforgatjuk a cukkini hasábokat benne. Visszarakjuk a lemezre, és reszelt parmezánnal megszórjuk,olívával meglocsoljuk. 200 fokos sütőben 10 perc alatt megsütjük. Önmagában is finom, de köretként, vagy mártogatóst is készíthetünk hozzá.