2016. augusztus 19., péntek

Paradicsomos csirke krémsajttal gnoccival. (Pomodoro e di pollo con gnocchi crema di formaggio.)


 
Hozzávalók:

50 dkg csirkemellfilé
1 kis üveg bazsalikomos-paradicsomos krém
3 ek mascarpone krémsajt
2 ek olívaolaj
1 gerezd fokhagyma zúzva
1 dl húsalaplé
só, frissen őrölt bors

Köretnek:
1 csomag eredeti olasz félkész gnocchi 


Elkészítése:

A csirkemell filéket felkockázzuk, majd kevés olívaolajon átsütjük. Fokhagymával sóval borssal ízesítjük, majd hús alaplével felöntjük.10 percig lefedve hagyjuk puhulni, majd a paradicsomos szószt ráöntjük, és elkeverjük. Ha a hús megpuhult a krémsajtot simára keverjük el benne.
A gnoccit sós vízben az előírás szerint kifőzzük, és a paradicsomos-krémsajtos csirkével tálaljuk, bazsalikommal diszítjük.