2016. szeptember 4., vasárnap

Tojásos kolbászpörkölt.

Sajnos ez egy régebbi kép, nem találtam a mappámban, elnézéseteket kérem, le kellett másolnom a képemet egy  másik weboldalon megjelent receptképemről.Bocsi!Ha előkerül egyszer akkor újra felteszek egy képet.A recept szupi!





Hozzávalók


1 evőkanál olívaolaj (vagy más olaj)
1 szál száraz füstölt kolbász
1 nagy fej hagyma
1 gerezd fokhagyma
3 púpozott teáskanál sűrített paradicsom
2 teáskanál jó minőségű mustár (dijoni)
1 pohár száraz fehérbor
3-6 db főtt tojás (6-7 percesre főzve)



Elkészítés módja

1. Egy nagyobb serpenyőben felhevítem az olajat és ráteszem a karikára vágott kolbászt. Közben vékony szeletekre vágom a hagymát, és amikor már zsírt eresztett a kolbász, ráteszem a zúzott fokhagymával együtt. Amikor üveges lesz a hagyma, belekeverem a paradicsompürét és a fűszerkeveréket, majd ráöntök a borból. Ahogy párolódik, mehet bele még bor, és kevés víz is, hogy maradjon alatta egy kevés folyadék. Elég neki alacsony lángon tíz perc, akkor belekeverem a mustárt és ízesítem.
2. Közben 7 perc alatt keményre főzöm a tojásokat, hideg vízzel leöblítem, majd megpucolom. A tojásokat négybe vágom és hozzákeverem a pörkölthöz. Azonnal tálalom.

Recepthez fűződő történet, jótanács

Ha ebédre készül, okvetlen süssünk hozzá édesburgonyát, mert nagyon kellemes az aromája. Elkészítése:.75 dkg édesburgonya, 2 evőkanál olívaolaj, só, bors. Az édesburgonyát meghámozom, és félbevágva felszeletelem. Keverőtálban összekeverem az olajjal, sóval és borssal, majd sütőpapírral kibélelt tepsiben szétterítem és betolom a 180 °C-ra előmelegített sütőbe. 15 perc alatt roppanósra sütöm.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése