Jó tanács, amit illik megfogadni!
Soha ne vegyítsük a gyümölcsöt és édességet az ételekkel. Gyümölcsöt csak éhgyomorra fogyasszunk, vagy fél órával evés előtt vagy 2 órával azután. A cukor, méz, fruktóz vagy dextróz gátolja a gyomornedv kiválasztását, így ha étkezés közben vagy közvetlenül utána fogyasztjuk, puffadást és teltségérzetet okoznak.
• Ne vegyítsük a zsíros ételeket (vaj, zsír, tejföl, szalonna, olajok) a fehérjedús és keményítőbe gazdag ételekkel. A zsír és fehérje keveréke nagyon nehezen ürül a gyomorból a vékonybélbe, emellett pedig a zsír-keményítő keverék emésztetlen marad, mi több, tele van kalóriákkal.• Ne fogyasszunk vizet étkezések alatt és közvetlenül utána sem. Ugyanis ez lemossa, felhígítja a gyomornedvet és lassítja az emésztést. Vizet evés előtt 20-30 perccel igyunk.
• A tej éhgyomorra a legjobb és ne keverjük semmilyen más élelmiszerrel (esetleg teljes kiőrlésű kenyérrel).
• Ne társítsuk a savas gyümölcsöket(narancs, alma, erdei gyümölcs, stb.) az édesekkel (banán, körte).
Lilafüge
Paradicsom
Zöldspárga
Banán,őszibarack,
Őzlábgomba
Lila-fokhagyma
Lilafüge
Málna
Körte,kakhiszilva
Ananász
Citrom
Áfonya
Vegyes zöldségek
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése