2016. október 16., vasárnap

Fűszervajas harcsatekercs párolt zöldségekkel,és rizzsel.


Imádok ezzel a hallal dolgozni, mert olyan egyszerű, és annyi ízt kilehet belőle hozni, fantasztikusan sokoldalúan felhasználható. Szaga nincs, talán ezért is kedvelem annyira, no meg azért is, mert könnyen, és gyorsan elkészül a belőle kreált ebéd.Íme egy nagyon egyszerű főfogás! 






Hozzávalók:

50 dkg afrikai harcsafilé
20 dkg fűszervaj
3 evőkanál olívaolaj
 40 dkg mirelit zöldség
párolt rizs

Elkészítése:

A kifilézett halat átnézzük, és ha nincs benne elmaradt szálka, akkor 3 cm-es csíkokat vágunk.  fűszervajat előtte lévő nap elkészítjük. Só, vágott petrezselyem és medvehagymával készült, kevés zúzott fokhagyma, fehér bors . Összedolgozzuk, és alufóliába tekerve rudat formázunk belőle, és kifagyasszuk a hűtőbe. A fagyott fűszervajat felvágjuk szeletekre, és a halra pakoljuk. Feltekerjük, és fogvájóval összetűzzük. Serpenyőben olíva olajat forrósítunk, és rárakjuk a haltekercseket, és mindkét oldalát átsütjük.Sülés közben fedjük le rövid időre, majd szedjük ki őket, és tálaljuk párolt zöldségekkel, és rizzsel. A halból kifolyt fűszervajjal meglocsoljuk.Én úgy készítem el, hogy mikróedénybe teszem e rizst, és vizet öntök rá, meg olajat, sót, majd amikor félig kész, akkor rápakolom a zöldségeket, és 350 wattom mikrózom addig, míg kissé megpuhulnak a zöldségek, és a  rizs is elkészül ezalatt.Egyszerű gyors ebéd!