2016. október 29., szombat

Gombás-marhahúsos lasagne.



Hozzávalók:

16 db lasagne tészta
0,5 kg darált marhahús
5 dkg gomba
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 doboz olasz hámozott paradicsom konzerv
olaj
só,őrölt bors,
bazsalikom,
frissen vágott oregano

A besamel mártáshoz:

7 dl tej
10 dkg vaj
3-4 ek liszt,vagy amennyit felvesz a zsiradék.
só,
1 kevés fehér bors
csipetnyi frissen reszelt szerecsendió
30 dkg jófajta reszelt sajt,pl:Kunsági trappista

Elkészítése:
A vöröshagymát pici olajon üvegesre párolom,hozzáadom a fokhagymát és a darált sertéshúst,jól lepirítom.Hozzáteszem a gombát,majd a konzerv hámozott összevágott paradicsomot, felforralom a sót,borsot,a felaprított fűszernövényeket,majd fedő alatt készre főzöm.

A vajon habzásig hevítem a lisztet,felengedem annyi tejjel,hogy mártás sűrűségű szószt kapjak,sózom,borsozom,hozzáadom a reszelt szerecsendiót.Mindezt habverővel keverem egyfolytában.Így lesz csomómentes.

Egy sütőedényt amelyet kivajaztam,elkezdem rétegezni a hozzávalókat:alulra egy sor előfőzött tészta,erre egy réteg besamel,majd egy réteg ragu kerül,és reszelt sajt,így tovább,amíg elfogynak.Az utolsó réteg besamel lesz,megszóróm alaposan még reszelt sajttal,és mehet is előmelegített sütőbe.

Légkeveréses sütőben 180 fokon nagyjából 40 perc alatt készre sütjük.