2016. november 17., csütörtök

Rakott brokkoli.


Rendszeres látogatóim talán észrevehették, hogy nem csupán édességeket, de rengeteg ételreceptet is felrakok a blogomra. Nem kifejezetten törekszem arra, hogy csupán a sütiknek adjak hangsúlyt, hanem a gasztronómia területén szerzett értékes, és érdekes receptek gyűjteményét osztom meg. Tudom, hogy a magyar ember nagyon szereti a hasát. Főképpen azt tapasztalom, hogy nehezen szabadulnak a megszokott egyszerű ételek palettájától. A fiatal generáció, viszont odafigyel mit étkezik. Az életünket nagyban befolyásolja, nap mint nap mit tálalunk asztalunkra. Én már megengedhetem magunknak, hogy válogassak az üzletek polcain, vagy a  piacon, és kedvem szerint vegyem meg azokat a termékeket, amik ugyan nem pénztárca kímélők, de nem is rablók. Igyekezzünk változatos étrendet összeállítani a hét napjaiban is, hogy élvezzük az asztalnál eltöltött kis időt a családi hangulatot ebben a rohanó világban. Üljenek le együtt, és töltsenek el több emlékezetes pillanatot az asztalnál.Ennek örömére készítettem el ezt az ételt.
Nemcsak egészséges, de laktató is,
és egyben pénztárca kímélő!




Hozzávalók:

1 fej brokkoli, (50 dkg)
só,bors,olaj ízlés szerint
5 közepes burgonya
1 nagy fej vöröshagyma
40 dkg darált hús
3 dkg vaj
1 nagy pohár tejföl
3 db paradicsom
1 kis  csokor bazsalikom
pár szál oregáno
20 dkg reszelt félkemény sajt

Elkészítése:

A brokkolit megmosom, rózsáira szedem, és félpuhára párolom.A burgonyát héjában megfőzzük,meghámozzuk, és karikára vágjuk.A hagymát eközben olajon megpároljuk, majd rátesszük a darált húst.Sóval, borssal ízesítjük.Egy sütőtepsit, vagy hasonló sütőtálat kikenünk vajjal,és megszórjuk kevés zsemlemorzsával.Beletesszük sorba a karikára vágott burgonyát,és megsózzuk.Erre kerülnek a brokkoli rózsák. Megöntözzük tejföllel, és megszórjuk a friss fűszerekkel.Ráhalmozzuk a húst, és betakarjuk a paradicsom karikákkal.Erre kerüljön még némi burgonya, és tejföl, majd a reszelt sajttal gazdagon megszórjuk.Ezután mehet az előmelegített sütőbe, és 180 fokon addig sütjük, míg aranybarnára nem sül a teteje.30 perc.