2016. november 7., hétfő

Rozsdás karaj csavart makarónival.

Ezt az ételt gyakorta készítem el, csak más -más körettel. Nem lehet betelni az egyszerű ízeivel.A tésztákat pedig nagyon kedvelem, pláne ha olasz.Így van ez most is, mert a csavart makaróni az egyik kedvencem.Lássuk a "medvét,,!



Hozzávalók:

8 szelet tisztított sertéskaraj szelet

3 ek liszt

kevés só,bors

1 ek paradicsom püré

2 dl fehérbor

1 tk instant fokhagymapor

5 dkg vaj


Elkészítés:

A karaj szeleteket kissé kiveregetjük sózzuk borsózzuk,majd lisztben megforgatjuk,a serpenyőben a vajat felhevítjük,és a hús szeleteket mint két oldalán átsütjük.A húst kiszedjük egy tálra,majd a maradék zsiradékba keverjük a paradicsom pürét.Felöntjük a borral,és kevés vízzel,jól elkeverjük,fűszerezzük a fokhagymaporral,és ha kell utána sózzuk.A hússzeleteket visszatesszük a mártásba,és letakarva puhára főzzük.A makarónit kifőzzük hasonlóképpen, mint a spagettit, csak vigyázzunk, ne maradjon kemény.Összerázzuk kevés olajjal, és  a húsra öntjük.Tálaláskor alulra tésztát, a tetejére ültessük a húst, és diszítsük petrezselyemmel.Jó étvágyat hozzá!Savanyúságot kötelező hozzá fogyasztani!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése