2016. november 8., kedd

Mandulás szilvatorta.


A kevert tésztás sütemények gyorsan összeállíthatók, gazdagíthatók csokoládéval, olajos magvakkal és ízlés szerinti gyümölcsökkel. Ez alkalommal zamatos szilvával Angelóval dobtam fel, ami hasonlít egy francia sütire.Érdemes kipróbálni.




Hozzávalók:

18 dkg puha vaj
16 dkg cukor
2 ek vaníliás cukor
4 db tojás
20 dkg liszt

16 dkg őrölt tisztított mandula
2 tk sütőpor
120 ml tej
50 dkg Angelo szilva

Elészítése:

Habosítsuk fel a vajat a kétféle cukorral, majd egyenként adjuk hozzá tojásokat.
vegyítsük el az átszitált lisztet 1 csipet sóval, a darált mandulával és a sütőporral.
Azután kis adagokban, a tejjel felváltva dolgozzuk a tojásos masszába.
Simítsuk az így kapott tésztát egy kivajazott, lisztezett sütőformába.
A megmosott, és szeletekre vágott szilvadarabokat nyomkodjuk sorba körkőrösen elrendezve a tésztába.200 fokon melegítsük elő a sütőt.
Süssük a süteményt 170 fokon 45 percig,tűpróbáig.Ha szükséges takarjuk be a tetejét alufóliával, hogy ne égjen meg a teteje.Végül vegyük ki szórjuk meg porcukorral a tetejét, és vegyük ki a formából egy tálcára, és szeleteljük mint a tortát szokás.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése