Hozzávalók a tésztához:
30 dkg pizzaliszt
2 ek olívaolaj
csipet só
2 dl langyos víz
4 dkg élesztő
A töltelékhez:
1 db kápia paprika
2 db vöröshagyma
15 dkg főtt karajszeletek
1 db bivalymozzarella
kevés oregáno, és olívaspray
só,1 tojás a kenéshez
Elkészítése:
A tésztát robotgéppel kidolgozzuk a hozzávalókból, majd hűtőbe tesszük 1 éjszakára.
Másnap kinyújtjuk, majd ujjunkkal kifelé nyomogatjuk a széléig a tésztát.Kör alakúra igazítjuk.
A töltelékhez valókat előre elkészítjük. A szeletelt vöröshagymát karamellizáljuk az olívaolajon. A sonkát csíkokra vágjuk, és átsütjük kevés vajon.A kápia paprikát csíkokra vágjuk, és szintén elősütjük.A mozzarelláról a levét leöntjük, és felszeleteljük.A tészta közepét 8 részre elosztva bevágjuk.A szélénél elkezdjük a tölteléket rakni. Előtte azonban fújjuk meg olívaolajjal,vagy kenjük meg ecsettel. Először a hagyma, majd a sonka, és paprika, majd a mozzarella keresztben elosztva kerül rá, és megszórjuk oregánóval.A csillagformájú bemetszésnél elkezdjük a tésztát ráhajtani a szélére, és kicsit összenyomva rögzítsük.Így megyünk körbe.A legjobb, ha már a szilikonnal bélelt sütőlemezen csináljuk ezt, mert különben nehéz átemelni a kész pizzavirágot.Én így jártam.Megkenjük tojássárgájával, és előmelegített sütőbe 210 fokon 15 perc alatt szép pirosra sütjük.Szeletelve tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése