2016. december 11., vasárnap

Pizzavirág.



 A formája miatt tetszett meg ez a tésztaféleség, és mivel annyira nem vagyok kelt tészta kedvelő, mégis valami ok, amiből kifolyólag nem tudok szabadulni attól, hogy kipróbáljam magamat, mire vagyok képes. Az íze tökéletes lett, de még van mit alakítani  a formáján.Olaszból hozott lisztből könnyen elkészült a tészta, nagyon finom könnyű, puha, és ízletes.Idehaza a ""Nagyi titka,, pizzaliszt a legalkalmasabb a pizzatésztához, érdemes kipróbálni!










Hozzávalók a tésztához:

30 dkg pizzaliszt
2 ek olívaolaj
csipet só
2 dl langyos víz
4 dkg élesztő

A töltelékhez:
1 db kápia paprika
2 db vöröshagyma
15 dkg főtt karajszeletek
1 db bivalymozzarella
kevés oregáno, és olívaspray
só,1 tojás a kenéshez

Elkészítése:

A tésztát robotgéppel kidolgozzuk a hozzávalókból, majd hűtőbe tesszük 1 éjszakára.
Másnap kinyújtjuk, majd ujjunkkal kifelé nyomogatjuk a széléig a tésztát.Kör alakúra igazítjuk.
A töltelékhez valókat előre elkészítjük. A szeletelt vöröshagymát karamellizáljuk az olívaolajon. A sonkát csíkokra vágjuk, és átsütjük kevés vajon.A kápia paprikát csíkokra vágjuk, és szintén elősütjük.A mozzarelláról a levét leöntjük, és felszeleteljük.A tészta közepét 8 részre elosztva bevágjuk.A szélénél elkezdjük a tölteléket rakni. Előtte azonban fújjuk meg olívaolajjal,vagy kenjük meg ecsettel. Először a hagyma, majd a sonka, és paprika, majd a mozzarella keresztben elosztva kerül rá, és megszórjuk oregánóval.A csillagformájú bemetszésnél elkezdjük a tésztát ráhajtani a szélére, és kicsit összenyomva rögzítsük.Így megyünk körbe.A legjobb, ha már a szilikonnal bélelt sütőlemezen csináljuk ezt, mert különben nehéz átemelni a kész pizzavirágot.Én így jártam.Megkenjük tojássárgájával, és előmelegített sütőbe 210 fokon 15 perc alatt szép pirosra sütjük.Szeletelve tálaljuk.