2017. január 30., hétfő

Parmezános tallér.

Ezt az egyszerű kis rágcsálni való tallérokat nagyon gyorsan elkészíthetjük, még akkor is, ha kevés időnk van. Csupán csak annyi, hogy a hozzávalók odahaza megtalálhatók legyenek a hűtőben.Jómagam csirkegulyást főztem, és ahhoz készítettem őket. gyorsan el is fogyott.




Hozzávalók:

10 dkg liszt
2 db tojás
1 tk só
5 dkg  reszelt parmezánsajt
10 dkg reszelt ementáli, vagy másfajta keménysajt
10 dkg vaj
1-2 ek szezámmag

Elkészítése:
 A lisztet, a sót és a vajat összedolgozzuk egy tálban.
beleütjük a tojást, hozzáadjuk a reszelt sajtokat és sima tésztát gyúrunk belőle. Lehet géppel is, én azzal készítem mindíg.30 percre a hűtőbe tesszük egy fóliába téve.Lisztezett felületen 1/2 cm vastagra nyújtjuk a tésztát, és kiszaggatjuk egy pogácsaszaggatóval. A másik tojást kissé felverjük egy villával. Megkenjük a tallérokat. A tetejüket megszórjuk szezámmal, és 180 fokos sütőben 10 perc alatt aranysárgára sütjük.