2017. január 30., hétfő

Müncheni rántott szelet.



Németországban a legjobb rántott húsnak tartják, és joggal, mivel valóban nagyon ízletes a hús ilymódon elkészítve.
A külömbség a mienkétől, hogy a húst megkenik tormával, és mustárral.


Hozzávalók:

Sertéscomb, vagy karaj
2 tk dijoni mustár
1 kisüveg reszelt ecetes torma
só, bors
a panírhoz tojás, liszt, morzsa


Elkészítése:

A húsokat, mely jókora szeletek, kiveregetjük folpackfólia között, és besózzuk őket.Amikor végeztünk, akkor a mustárral, majd a tormával bekenjük a hússzeleteket, és lisztbe, tojásba, majd morzsába forgatva panírozzuk. Forró platnin, vagy serpenyőben, esetleg sütőben sütőtepsibe rakva,  kevés olajat tegyünk a hús alá, és süssk meg mindkét oldalát szép pirosra. Bármilyen köret illik hozzá, zöldségkörettel tálaltam.Az eredeti recept : (Spetzl tészta ) galuska vajon pirítva hagymával 3 féle reszeltsajttal pirított hagymával és petrezselyemmel megszórva tálalják.