2017. január 30., hétfő

Citromos-petrezselymes spagetti garnélarákkal.


Az Olaszországban eltöltött 8 napban nem sikerült efféle tengeri finomságot ennem, ezért idehaza pótolom az elmaradásomat. Szerencsére kedves kislány unokám nagyon szereti a tengeri herkentyűket, és a garnélát különösen. Ez az étel az én ízlésemet is megatározza, mert nem vagyok annyira finnyás, mint némely ismerősöm. Szerintük luxus, és nem a mi világunk. Én meg azt mondom, mindenki maga tudja, mit is akar az életben megérni, mert én megszeretném ismerni más országok kulináris értékeit. A halászatot nagyra értékelem, mert emberek milliói élnek meg ebből. 


Ez az étel egyszerű, de ugyanakkor csodálatosan ízletes!Sütés előtt töröljük szárazra a garnélákat, így gyorsabban megpirulnak, és nem párolódnak- ezzel megakadályozzuk hogy túlfőzzük őket, amitől rágóssá válnak.





Hozzávalók:

20 dkg trikolor spagetti,de jó a sima is
2 ek olívaolaj
só, bors ízlés szerint
14 dkg nyers, hámozott garnéla
1 citrom leve, és héja
1 ek petrezselyem összevágva
1 dl száraz fehérbor (olasz)

Elkészítése:

Főzzük meg a tésztát a csomagoláson olvasható utasítás szerint.
Közben forrósítsuk fel az olajat egy nagyobb serpenyőben, és gyorsan pirítsuk meg benne rózsaszínűre a garnélákat. Tegyük hozzá a citrom héját, a levét, a petrezselymet és a deci száraz fehérbort. Sózzuk, borsozzuk, és melegítsük át. Szűrjük le a spagettit, tegyük a serpenyőbe és keverjük össze alaposan. Ha szeretnénk, citrom gerezddel tálaljuk. Ez elhagyható.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése