2017. január 30., hétfő

Tárkonyos csirkeraguleves burgonyával.


A ragulevesek számtalan változata létezik, és talán ez a változat, az amiben nincsen tejföl, vagy tejszín. Nem mindenki szereti a tejes leveseket, ezért nekik is szeretnék most kedvezni, ezzel a recepttel.




Hozzávalók:

60 dkg csirkefelső combfilé
2 db sárgarépa
1 szál fehérrpa
1 db vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1-2 szál angol szárzeller
5 db burgonya kockára vágva
kevés tárkonylevél
só, bors
1,5 liter csirkehúsalaplé
1-2 marék lúdgége tészta levesbetétnek
3 ek olaj
kevés petrezselyemzöld vágott

Elkészítése:

A húst felkockázzuk, és besózzuk kissé.
A hagymát felkockázzuk, és az olajon pirítani kezdjük. A fokhagymát is belereszeljük. Sózzuk, majd borsozzuk, és a húst belekeverjük. A sárga, és fehérrépát felkarikázzuk, a zellerszárat is feldaraboljuk. Kevergetés mellett addig pároljuk, míg a hús fehéredni kezd, majd a zöldségeket is hozzáadjuk. Felöntjük az alaplével, és puhára főzzük letakarva lassú tűzön. A tárkonyt, és a petrezselymet beleszórjuk közben, ezzel főzzük tovább, félidőben a burgonyát tesszük bele végül, és azzal főzzük tovább míg az meg  nem puhul. Lúdgége tésztát főzünk ki sós vízben külön hozzá, és tálaláskor adjuk a levesbe.