2017. március 8., szerda

Mustáros-fokhagymás szószban sült húsgombóc.





Hozzávalók:

A mártáshoz:
1 tk instant fokhagymapor
2 ek narancsos mustár
1 tk só,bors
1 tk pirosarany
1 tk szójaszósz
1 tk worchestershire szósz A gombóchoz:

 10 dkg liszt
50 dkg sertéscomb darálva
1 evőkanál pálmazsír (olaj)
 2 gerezd reszelt fokhagyma
1 tk fűszerpaprika
2 ek zsemlemorzsa
1 db tojás
1 tk mustár dijoni
só,bors


Elkészítése:
A gombóchoz valókat összedolgozzuk, és gombócokat formázunk belőle. Lisztbe forgatjuk, kissé ellapítjuk, majd serpenyőben kevés pálmaolajon kisütjük.Kivesszük a húspogácsákat, és kevés lisztet szórunk a visszamaradt zsiradékba, felöntjük húsalaplével, majd ízesítjük szójaszósszal,sóval, borssal, a  narancsos mustárral, fokhagymaporral , egy kevés worchestershire szósszal, végül 1 teáskanál pirosarannyal jól elkeverjük. Ezután visszarakjuk a húsgombócokat, és még 20 percig sütjük a szószban.

Kapros zöldbabfőzeléket ajánlok hozzá! Nagyon finom, egyszerű tökéletes főétel a húsgombócokhoz.