2017. március 8., szerda

Thai rákleves.


Az Ázsia ételek egyre jobban terjednek el kis hazánkban is. Miért is ne készíthetnénk el otthon?

Miért egészséges?

• A királyrák zsírszegény, és megfelelő mennyiségben tartalmaz fehérjéket. Kiváló B12-vitamin-, továbbá szelén- és foszforforrás. Gazdagabb, teltebb íze lesz az ételnek, ha az alaplébe belefőzzük a rák páncélját. Ezáltal megnő a leves kalciumtartalma is.



Hozzávalók:

2 db zöldhagyma
4 db paradicsom
1 db chilipaprika
1 kisdarab gyömbér
1 konzerv kókusztej
1 liter csirke alaplé
1 ek halszósz
1 ek chiliszósz
2 db lime levél
1 fél lime citrom leve
30 dkg előfőzött tisztított rákfarok (óriás garnéla)

Elkészítése:

A csirke alaplevet kevés vízzel felforraljuk, majd vágjuk fel a hagymát a zöldjéből tegyünk félre. Facsarjuk ki a lime levét, vágjuk apróra a paprikát, reszeljük le a gyömbért. A paradicsomot hámozzuk meg vágjuk fel. Lehet konzerv hámozott paradicsom is, én ebből készítettem.
Az alapléhez adjuk hozzá a lime levét, a lime leveleket a hagymát, a paprikát, és a gyömbért. Forraljuk tovább, pároljuk 20 percig. Adjuk hozzá a kókusztejet, a paradicsomot, és a tisztított rákfarkokat, és a szószokat. Újra forraljuk, majd tálaljuk, a zöldhagymával szórjuk meg.