2017. május 5., péntek

Sonkás vacsoratál.


Egy nagyon gyors, és finom vacsorához kell szívsaláta, paradicsom, sonka, főtt tojás. Kész is a húsvéti vacsora.Sokan vannak akik óriási lakomát rendeznek ebből az alkalomból, mert a gazdagságnak  a látsztát akarják kelteni.Nálunk a kevés is pont elég ahhoz, hogy jól érezzük magunkat, egy ilyen vacsora boldoggá teszi a család kisebb tagkait, és ez a legfontosabb!


Hozzávalók:

 6 db paradicsom közepes
újhagyma 3 szál, ha akad a háznál
8 db tojás
2 db szívsaláta
30 dkg nyers füstölt sonka
1 tk vaj


Elkészítés 4 főre:

A tojásokat 4 percesre főzzük, és hagyjuk a főzőlében kihűlni. Ez akadályozza meg abban hogy zöldes színük legyen a tojássárgák körül.Ugyanis a túfőzés okozza az elszíneződést. A jóféle  sonkát csíkokra vágjuk, és átsütjük serpenyőben kevés vaj kiséretében.A szívsalátát szétszedjük levelekre, megmossuk, és leszárítjuk. Tálra rakosgatjuk. Minden levélre jusson félbe vágott tojás. A paradicsomokat szeleteljük fel, és rakjuk pofásan köréje. Sózzuk picit, és borssal is szórjuk meg.A sonkacsíkokkal beborítjuk, és már fogyaszthatjuk is jóféle  pirított bagettel.