2017. december 16., szombat

Sült kacsacombok almás -hagymás burgonyával



Kiváló ünnepi fogás, ahol egyszerre készül el a hús a körettel. Nagyon gyorsan elkészül, és nem időigényes, közben mással is tudunk foglalkozni.Én most csak kettőnknek az unokámnak, és jómagamnak készítettem, de az ünnepekre biztosan sort kerítek rá újra, mert nagyon ízletes étel.




  • Hozzávalók:
  • 2 közepes db kacsacomb
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • 1 szál rozmaring

Köret:

  • 2 közepes db vöröshagyma
  • 2 közepes db alma
  • 3 közepes db burgonya
  • só ízlés szerint
  • 50 g   vaj

Elkészítés:

  1. A combokat megtisztítjuk, a bőrös felét beirdaljuk.
  2. A combokat sózzuk-borsozzuk, és megszórjuk aprított rozmaringgal, majd alaposan beledörzsöljük a fűszereket.
  3. Bőrös felükkel lefelé egy tepsibe tesszük, fóliával letakarjuk, és 200 fokon 20 percig sütjük.
  4. Közben a burgonyát meghámozzuk és cikkekre vágjuk. Az almát kicsumázzuk és gerezdekre szeleteljük. A vöröshagymát megtisztítjuk és nagyobb darabokra vágjuk.
  5. Az előkészített burgonyát, almát és hagymát egy nagyobb tepsibe tesszük. Finoman sózzuk, rákockázzuk a vajat, és összeforgatjuk.
  6. A kacsacombokat kivesszük, bőrös felükkel felfelé a köretre fektetjük, és az egészet így tesszük vissza a sütőbe 35 percre, amíg a combok megpirulnak és a köret megpuhul.