2017. december 23., szombat

Sült paprikakrémes sajtkrémes csirkemell papardellével



Ez a sült paprikakrémes sajtkrémes csirkemell recept egyszerűen zseniális! Ez egy hihetetlenül finom étel,  amit mindenképp ki kell próbálnod! A mascarpone krémsajtnak hála, isteni krémes állaga van a szósznak!
Én jobban szeretek paprikakrémet használni, mert először is gyorsabban elkészül az étel, nem utolsó sorban finom krémes állagúvá válik a mártásunk.




Hozzávalók:



  1. 400 g csirkemell filé
  2. őrölt  
  3. 1 fej vöröshagyma
  4. 3 szár bazsalikomlevél - friss
  5. 30 ml olívaolaj
  6. 2 dkg vaj
  7. 150 g mascarpone krémsajt
  8. 1-2 evőkanál sült kápia paprikakrém (Az általam készített,ami a blogomon megtalálható)
  9. Ennek hiányában két paprikából készítsünk sült paprikát.
  10. 150 ml alaplé - csirke
  11. Elkészítése:
  12. A csirkemelleket megtisztítjuk, majd szép szeleteket vágunk belőle.
  13. Sózzuk, borsozzuk, majd félretesszük rövid időre.
  14. Serpenyőben olívaolajat hevítünk, és mindkét oldalát átsütjük 4-4 perc alatt.
  15. Kivesszük egy tálra, és vöröshagymát aprítunk fel. Kevés vajat teszünk még a serpenyőbe lévő olajra,és a hagymát lepirítjuk benne.
  16. A paprikakrémet hozzákeverjük, majd a sajtkrémmel, és a csirke alaplével jól elkeverjük, és pár percig forraljuk.
  17. bazsalikomot aprítunk, és hozzákeverjük a krémes mártáshoz.
  18. Ráültetjük a csirkemelleket, és ha szükséges még kevés folyadék hozzáadása akkor azzal még lassan főzzük 12 percig lefedve a serpenyőt.
  19. Sós vízben kifőzött papardellével kínáljuk, de bármilyen köret jó hozzá!